Delftse Poort Rotterdam

In het grootstedelijk kantoorcomplex Delftse Poort in Rotterdam werd het fabricaat waarmee de klimaatinstallaties werden aangestuurd niet meer ondersteund. CBRE Investment management, een internationale vastgoed- en huisvestingsadviseur, gaf Numan & Kant de opdracht om de volledige aansturing van de primaire regeltechnische installaties van de Delftse Poort te renoveren.

Uitdagingen

Delftse Poort is met 151 meter hoogte en 41 verdiepingen het vierde hoogste gebouw van Rotterdam en tijdens de renovatie dagelijks in gebruik. Een 0-status biedt een exact inzicht in wat er is en hoe dat gerenoveerd moet worden. Met een slimme fasering zijn eerst de noodzakelijke noodvoorzieningen aangebracht en daarmee hinder en overlast voor huurders tot een minimum beperkt.

Oplossing

Numan & Kant heeft alle primaire regeltechniek vervangen, van de aansturing van de koude- en warmteopwekking tot de luchtbehandelingskasten. Per verdieping is sprake van maatwerk. Alle data verkregen uit de verschillende type naregelingen in het gebouw presenteert Numan & Kant op het overkoepelde gebouwbeheersysteem (GBS).